Съвет по икономически и публични политики предлага на Вашето внимание доклад на тема:

...
Съвет по икономически и публични политики предлага на Вашето внимание доклад на тема:
Коментари Харесай

Пандемия, война и регулации – предизвикателства пред WEB3 и криптовалутите

Съвет по икономически и публични политики предлага на Вашето внимание отчет на тема: „ Пандемия, война и регулации – провокациите пред WEB3 и криптовалутите “.

В проучването е показан макроикономически взор върху финансовия бранш и разбор на пазарните цикли, влияещи върху развиването на промишлеността. Разглежда се крипто пазарът в шест обособени подкатегории – умни контракти, решения за мащабиране, постоянни монети, DeFi, NFT и GameFi. Според проучването българската крипто сфера продължава да се разраства през 2021 година, макар отрицателния пазарен цикъл.

Особено внимание е обърнато на развиващия се NFT бранш в България, вътрешна информация за който разкрива Калоян Тошев, основател на най-успешния NFT план с български корени. Незаменяеми токени, известни също като NFT, са цифрови активи, които ви разрешават да докажете собствеността си върху притежател на стойност. В извънредно изявление Тошев споделя, че „ в случай че криптовалутите са бъдещето на финансите, то тогава NFT-тата са бъдещето на всички цифрови активи. Като стартираме от най-простото като цифрови картини и фотографии, до един ден всичко което има благосъстоятелност като ваучър на колата, нотариален акт или касовата записка в магазина “.

Автори на отчета са Михаил Кръстев, Божидар Балевски, Владимир Сиркаров, Кузман Илиев и Никола Филипов.

С цялостния текст на отчета може да се запознаете тук: ДОКЛАД СИПП
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР